Vad är energi? Vilka är de två sätten att på ett så miljövänligt sätt framställa energi på?Jag har nämligen haft lite diskussioner om detta! Och vill veta vad det innebär från ett naturvetenskapligt synsätt!

2010/06/10

På Energimyndighetens hemsida http://www.energimyndigheten.se/ finns mycket information. Under Energifakta finns en ordlista med definitioner för olika begrepp. Energi definieras enligt denna som:
Energi – Rörelse eller förmåga till rörelse. Energi = effekt x tid dvs. ett mängdbegrepp. Energi mäts i wattimmar t ex en 40 W lampa tänd i 5 timmar = 200 Wh.

Som svar på din andra fråga kan du se på följande länk som också är tagen från energimyndighetens hemsida: http://energikunskap.se/sv/VANLIGA-FRAGOR/Energi/Vilka-energikallor-ar-bast-och-vilka-ar-samst/. Eventuellt är det enklare att gå in på http://energikunskap.se/ och klicka vidare på rubriken Vanliga frågor och vidare på Energikällor.

Det finns också en sökfunktion på http://www.energimyndigheten.se/sv/Energifakta/FAQ/ samt en e-postadress  registrator@energimyndigheten.se om man önskar ytterligare information.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: