Vad är det för skillnad på en civilekonomutbildning och en ekonomutbildning på högskolenivå (förutom antalet läsår)?

2010/04/19

Civilekonom är inte en skyddad titel, det innebär att vem som helst egentligen får kalla sig det. Civilekonomernas riksförbunds definition är dock att man har minst en kandidatexamen där 120 poäng är företagsekonomi och/eller nationalekonomi och minst 90högskolepoäng i ett av dessa ämnen. Sen ska 30 poäng vara övriga ekonomiska ämnen som t.ex. handelsrätt. Övriga 30 poäng får man välja fritt.

Här kan du läsa mer
http://www.hgu.gu.se/item.aspx?id=2576

Civilekonomutbildningen är alltså en ekonomutbildning. Vad jag förstår är andra ekonomutbildningar helt enkelt kortare och uppfyller inte de krav som Civilekonomerna har.

Annonser

One Response to “Vad är det för skillnad på en civilekonomutbildning och en ekonomutbildning på högskolenivå (förutom antalet läsår)?”


  1. Det du säger är rätt. Dock inte hela sanningen! Sedan ett par år tillbaka finns dessutom en yrkesutbildning på högskolenivå som heter Civilekonomutbildning på några lärosäten runtom i landet. Denna utbildning berättigar till en så kallad ”Civilekonomexamen” dvs en yrkesexamen som Civilekonom i likhet med yrkesexamina till tex jur.kand eller med.kand. Övriga ekonomutbildningar ger en vanlig fil. kand eller fil. mag-examen med företagsekonomi/nationalekonomi som huvudämne.

    För mer information om detta läs till exempel på http://www.civilekonomerna.se


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: