Jag skriver en undersökning om huruvida det finns ett samband mellan jämställdhet i ett land och dess invånares välmående och lycka. Har du tips på bra källor?

2010/03/28

Ett tips är att söka i LIBRIS (svenska högskole- och universitetsbibliotekskatalog) http://libris.kb.se

En känd bok inom ämnet är Wilkinsons: http://libris.kb.se/bib/11675510 Den finns på flera bibliotek i Sverige. Du kan också ta hjälp av funktion ”Sök fler titlar om” och klicka på ämnesorden. Då görs en ny sökning med hjälp av orden och du hittar fler böcker.

KVINNSAM är en tvärvetenskaplig litteraturdatabas med svenska och utländska genusvetenskapliga referenser ur Göteborgs universitetsbiblioteks bestånd. Länk: http://libris.kb.se/form_extended.jsp?f=kvin

Artikeldatabaser inom sociologi är också användbara. Nu vet jag inte om du studerar vid högskola/universitet, men via deras webbplats hittar du ofta ingångar som databaslistor (sortera ämnesvis) och/eller ämnesguider som kan ge dig källor.

http://scholar.google.com kan också vara ett bra sätt att hitta vetenskapligt material såsom artiklar, rapporter och böcker. Ofta krävs prenumeration för åtkomst. Beroende på om du sitter hemifrån eller ett biblioteksnätverk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: