Jag letar efter en seriös tidskrift som riktar sig till ungdomar i åldern ca 13-25. Finns det sådant? jag tänker att den delvis har en litterär inriktning. GLÖD var bra men är ju nedlagd tyvärr.

2010/03/19

Det är svårt att finna en eller flera tidskrifter som täcker in åldersgruppen 13-25, men här är några tips på tidskrifter riktar sig till personer i dessa åldrar:

Ponton – om du söker efter en litterärt intriktad tidskrift för unga kan Ponton vara ett alternativ. Den görs av unga för unga och riktar sig till ovan nämnda åldersgrupp. Den utkommer med 4 nr per år och innehåller litterärt material som läsarna bidrar med. Ponton finns på många folkbibliotek i landet, besök ditt närmaste bibliotek och hör efter om de har tidskriften. Ponton hittar du också på webben via http://www.ponton.nu

Chili – riktar sig till gymnasie- och högskoleungdomar och innehåller en mer lättsam blandning av intervjuer och reportage om musik, film etc. Finns på ett flertal av landets folkbibliotek.
Piraja – riktar sig till gymnasieungdomar och blandar reportage och intervjuer om utbildning och allmänna trender. Piraja delas ut gratis på gymnasieskolor och finns även på webben via http://www.piraja.se Endast ett fåtal av landets folkbibliotek har Piraja.

Om ditt bibliotek inte har någon av dessa tidskrifter, hör med personalen om du kan föreslå att de köper in någon/några av tidskrifterna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: