vi undrar hur newtons vagga fungerar? Är palm ett lövträd?

2009/09/10

Ni kan prova att gå in på Wikipedia, http://sv.wikipedia.org/wiki/Newtons_vagga eller på fysik.org, http://www.fysik.org/website/fragelada/index.asp?id=11464 . Läser ni engelska finns det en länk från fysik.org som verkar förklara mer på djupet, http://www.lhup.edu/~dsimanek/scenario/cradle.htm Läs också avsnittet om ”Stöt” i Nationalencyklopedin eller se i en fysikbok om Newtons rörelselaga. Även här är wikipedia en utmärkt ingång, se http://sv.wikipedia.org/wiki/Newtons_lagar

Är palmer ett lövträd? I Nationalencyklopedin definieras palm så här:

Palmer kallas en grupp växter som trivs i varmt klimat. Palmer kan vara små buskar men också 50 meter höga. Ofta sitter alla bladen på toppen, och hela stammen har märken efter tidigare blad som vissnat. Bladen är ofta stora. En art palmer har 20 meter långa blad, vilket är rekord i hela växtriket. Flera arter har stor betydelse för människan. Flera arter har näringsrika frukter, exempelvis kokospalm och dadelpalm.

I Wikipedias avsnitt om lövträd står det att palmer inte kan räknas som ett lövträd, se http://sv.wikipedia.org/wiki/L%C3%B6vtr%C3%A4 Läs gärna även avsnittet om palmer i Wikipedia. Länk finns från avsnittet om lövträd.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: