Jag undrar vilka bibliotek i Sverige som lånar ut mycket böcker på portugisiska. Vi vill nämligen komma i kontakt med portugisisktalande litteraturintresserade personer. Vi är en grupp som håller på att samla in böcker på portugisiska till ett nytt bibliotek i Guinea Bissau.

2009/04/23

Alla bibliotek har sin egen lånestatistik, utöver denna så finns även biblioteksstatistik bevarad i Kulturrådets kulturstatistik. Tyvärr brukar den inte gå in så djupt på vad exakt som lånas.

Via Libris, den nationella bibliotekskatalogen, skulle ni kunna avgränsa en sökning till att söka efter litteratur på portugisiska. Då får ni en överblick över vad som finns och under varje titel var denna finns. För att enkelt avgränsa till skönlitteratur på portugisiska så skriver ni Hl (litet l) i klassifikationsfältet.

Länk till Libris: http://libris.kb.se/form_extended.jsp?f=ext

Ännu enklare är dock att kontakta Internationella biblioteket, de kan säkert hjälpa er vidare, bland annat skickar de ut depositioner till bibliotek runt om i landet. De kan tänkas ha en överblick över vilka bibliotek som vill ha mycket portugisisk litteratur!

Länk: http://www.interbib.se/

Glöm inte heller bort Immigrantinstitutet, de har en förnämlig webbsida och stor kunskap om litteratur på andra språk än svenska!

Länk: http://www.immi.se/

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: