Jag undrar om det finns något bra sätt om man vill söka efter rapporter och vetenskapliga artiklar publicerade endast på svenska? Finns det någon särskild databas för dessa som man kan söka i? Det jag är intresserad av för detta är undersökningar om statlig förvaltning.

2009/02/27

Generellt kan man nog säga att det är lättare att hitta rapporter än artiklar på svenska. En bra början när du söker efter informationskällor inom statlig förvaltning är vår ämnesguide för statsvetenskap: http://beta.ub.uu.se/sv/Sok/Amnesguider/Statsvetenskap/

Där finns tips om databaser och andra informationsresurser. Pröva Artikelsök ( http:// http://www.btj.se/asok ) som innehåller referenser till artiklar i svenska tidningar, tidskrifter och årsböcker. Länkar till fulltextartiklar finns i förekommande fall.

Pröva även Google Scholar (http://scholar.google.com/) och den svenska samkatalogen Libris (http://libris.kb.se/). Via ämnesträdet i Libris kan du begränsa din sökning till publikationer om förvaltning: http://libris.kb.se/subjecttree_node.jsp?code=Od Du kan även begränsa sökresultatet till svenska publikationer

Du kan även pröva DiVA-portalen (http://www.diva-portal.org ) som är en gemensam söktjänst och ett öppet arkiv för forskningspublikationer och studentuppsatser producerade vid 22 svenska lärosäten.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: