Hur länge har människan funnits på jorden?

2009/02/08

För ungefär 2,5-1,6 miljoner år sedan dök den första människan upp – Homo habilis. Den moderna människan Homo sapiens kom för 125 000 år sedan. Det är den art som vi själva tillhör.

Det finns många bra böcker om hur jorden har utvecklats. De här uppgifterna har jag tagit från Lena Kallenbergs bok Boken om urmänniskan.

Annonser

15 Responses to “Hur länge har människan funnits på jorden?”

 1. anton svensson Says:

  vi vill veta hur det igentligen gick till ,
  vill veta när och HUR första människan kom till vår jord , och hur vet man det i så fall? .. (vi tror absolut inte på gud heller)

 2. csaar Says:

  Evolution


 3. Intressant resonemang..
  Att säga att man vill veta detta och sen tillägga att man tror ju inte på Gud .. är lite konstigt …
  Vill man veta sanningen om något forskar man väll i alla möjligheter .. och accepterar sedan den mest troliga..

  Inte .. jag vill veta hur det förhåller sig med detta eller detta .. men jag tänker inte undersöka vissa möjligheter .. för de passar inte mig ..
  Men tyvärr är det så de flesta Evolutionsforskare hanterar saken ..

  Dvs vi måste hitta en annan förklaring eftersom vi inte kan acceptera att en skapare ligger bakom… för det passar inte vårat sätt att leva och tänka ..

 4. Tomas Says:

  ”Billig bilförsäkring”: Självklart kan man inte utesluta någonting, men evolutionsläran har redan kommit så långt att det finns idag inga ”goda skäl” att blanda in religiösa resonemang, eftersom det inte finns några som helst belägg för att det existerar någon gud, det finns dock gott om belägg för evolutionsteorin.

 5. okänd Says:

  Det finns ingen (GUD) aldrig funnits heller. Folk är bara hjärntvättade av
  denna S.K BIBEL BLASKAN! Den är skriven av ngn (LSD) TRIPPAD SKOGS TOMTE som fick
  ide att kladda när han va MAX TRIPPAD !! HAHA

 6. Mattis Says:

  Om man tror på Biblen. Så är Jorden ungefär 12.000 år gammal. Med detta vill jag säga att: Fosiler som existerar på vår jord överallt. Växtliv, djur, människor, kratrar får meteorer. Istiden har aldrig funnits. Tydligen. Grand canyon är inte skapad från rinnande vatten utan Gud pekade och skapade. Klippiga bergen som växer pga jordskivorna i marken konstant är i rörelse (Plattorna som skapar jordbävningar & vulkaner runt om i världen) Är dem som skapat Bergen under miljontals år. Inte gud. Nya arter uppstår och dör ut varje dag på jorden. Ingen gud som pekar ”skapar”. Hur kan man vara så otroligt blåst att man innerst inne kan tro på Biblen?

 7. rené williams Says:

  2 % av människorna tänker, 3 % av människorna tror att dom tänker och 95 % av människorna skulle hellre dö än att börja tänka. Så är det, människor vill bli ledda och ha något att tro på. Även om det är en så idiotisk ologisk sak som religion. Vi som inte tror på gud eller annat som är helt jävla absurdt får bara leva med det. Vi kan aldrig få dom att fatta hur dumma dom är, lev med det!

 8. rené williams Says:

  En vis man vid man Dresden James sa en gång:

  -”När ett välpaketerat nät av lögner gradvis sålts till massorna över generationer, kommer sanningen att verka totalt befängd och dess förespråkare galen”

  Vi är med andra ord i en religiös persons ögen, galna.
  Detta är något vi behöver ha förståelse för istället för att fördömma dom som är religiösa.

  Förståelse för varandra folket, där i ligger svaret.

  Peace


 9. […] på den längre (så nej, elefanten fick inte sin långa snabel av att en krokodil drog i den). Människan har funnits i ca 300 000 år. Under den här tiden har det gått väldigt många generationer. Det har dock gått fler […]

 10. fabian Says:

  jag tycker att alla ni är pantade hoppas ni dör av en eldboll skickat från gurd

 11. Mutteman Says:

  problemet är att om man tror på gud så forskar man inte om själva grundfrågan dvs guds existens


 12. […] Källa: https://fragabiblioteket.wordpress.com/2009/02/08/hur-lange-har-manniskan-funnits-pa-jorden/ […]

 13. Samir Says:

  Den första människan skapas
  I början fanns det inga människor på Jorden. Allah sade till änglarna att Han kommer att skapa människor som skall leva på Jorden och ta handom dem. Allah skapade den första människan genom en sorts blandning av lera och jord, som sedan har fått torkats ut. Efteråt tog han in en själ och blåste liv i den. Då skapades den allra första människan som hette Adam. Han var en man och den första profeten. Han kom till Jorden som full vuxen och utvecklad person.

  Iblis vägrar att buga sig
  Sedan befallde Allah änglarna att buga sig inför Adam. Alla änglar gjorde som Allah sade utom Iblis (Djävulen). Änglar var skapade av ljus och djinner var skapade av eld. Iblis var högmodig. Han tyckte att finare och bättre än Adam, eftersom han var skapad av eld och Adam var skapad av lera. Det var därför som Iblis inte lydde Allah och vägrade att buga sig inför Adam. Därför straffades Iblis och Allah uteslöt honom från Hans barmhärtighet.

 14. Olle Says:

  Håll käften allihopa


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: